Voorkom een data Burn-Out! Elke organisatie produceert data en dat wordt steeds meer. Sommige data moet wettelijk gezien zelfs 7 jaar bewaard blijven. Daarbij zijn 2 uitdagingen:

1. Hoe kan ik data gemakkelijk terugvinden en met meerdere personen bewerken?

Vroeger werd data per medewerker opgeslagen. Bestanden werden gedeeld door ze als attachment te mailen of op een “shared folder” te zetten. Moderne technieken, afgekeken van webtechnologie, zorgen voor een meer logische en eenvoudige manier van het opslaan van files, en het bewerken ervan.

IT Local maakt gebruik van Microsoft SharePoint voor informatie-uitwisseling en online samenwerken binnen een groep of organisatie. Een belangrijk concept daarbij zijn de libraries of bibliotheken waarin documenten kunnen worden opgeslagen. Binnen SharePoint wordt automatisch versiebeheer toegepast.

Niet alleen Officedocumenten kunnen worden opgeslagen in SharePoint, maar in feite ieder digitaal object.
Doel hierbij is dat informatie op de juiste manier met de juiste persoon gedeeld kan worden.

2. Hoe bespaar ik op dataopslag?

IT Local helpt om uw dataopslag te structureren. Wij adviseren u over de inrichting, en leveren producten en diensten om dit mogelijk te maken, variërend van centrale storage systemen, eenvoudige usb-schijven en geconditioneerde opslag van tapes in een ondergrondse atoombunker (SAS 70 compliant).

[rule]

5 Tips om te besparen

  • Koppel data-opslag los van applicatie servers;
  • Zet een limiet op de grootte van mailboxen;
  • Maak een verdeling in data die direct en niet-direct beschikbaar moet zijn (on-line / offline);
  • Maak een verdeling van data naar bewaartijd (on-site / off-site);
  • Zorg voor een duidelijke data backup- en restore procedure.