Geautomatiseerd, flexibel en snel herstel. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van IT Local’s Backup & Disaster Recovery systeem. Anders dan bij conventionele (online) backup-producten voor bestanden, maakt
IT Local een kopie van de volledige systeemstatus, inclusief besturingssysteem, gebruikersinstellingen, aanwezige applicatie en gebruikersdata. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een snelle disaster recovery.

Replicatie

Voor een snelle backup wordt eerst een lokale kopie gemaakt op een harde schijf. Zodra er een backup is gemaakt, zorgt off-site replicatie ervoor dat een exacte kopie wordt opgeslagen op een andere plek dan de bedrijfslocatie. Dit kan een tweede bedrijfslocatie zijn, of een datacenter. Dit proces is volledig geautomatiseerd. Hierdoor hoeft niemand meer backupmedia, zoals tapes, mee naar huis te nemen of bij een opslaglocatie af te geven.

Snel systeemherstel

Gegevens kunnen vanuit het IT Local supportcenter, of door de systeembeheerder van de klant, snel en eenvoudig worden hersteld. Of het nu gaat om het herstellen van enkele bestanden, een systeemherstel na een crash of een volledig nieuwe installatie op andere hardware na een noodgeval.

Dagelijkse bewaking, periodieke rapportage

Vanuit het hypermoderne monitoring- & support center van IT Local wordt het backup proces realtime bewaakt. Periodiek ontvangt u een overzicht waarin exact staat welke backups er gemaakt zijn, wat de omvang ervan is en of er eventuele bijzonderheden zijn.

Bunker opslag

Wilt u maand- of jaar backups? Met hetzelfde systeem maken wij maandelijks kopieën die worden opgeslagen in een geconditioneerde ondergrondse bunker. Zo kunt u flink besparen op uw opslagkosten en toch voldoen aan de wettelijke bewaarplicht van 7 jaar voor financiële gegevens. (Denk ook aan mailbestanden).