RijnconsultRijnconsult is een consultancy organisatie, die organisaties succesvol helpt met veranderingstrajecten op de grens van mens en organisatie. Rijnconsult werkt voor alle grotere Nederlandse organisaties in het bedrijfsleven en de (semi-) overheid. Zij zijn goed ingevoerd in en bekent met de business dynamiek van sectoren als Overheden, Agri & Food, Industrie, Zakelijke- en Financiële dienstverlening, Zorg, Onderwijs, en Woningcorporaties.

“Onze IT omgeving bestond uit een vrij rigide omgeving gebaseerd op een traditionele serverfarm” aldus Marcel Bolderman, financieel controller bij Rijnconsult. “toen de mailserver aan vervanging toe was zochten wij een manier om op ICT gebied meer flexibiliteit in te bouwen in het aanbod aan onze medewerkers”. Via onze IT beheerder IT Local hebben wij verschillende alternatieven laten onderzoeken, waaronder cloudoplossingen van GooGle en Microsoft”.
Uiteindelijk is gekozen om voor Rijnconsult een hybride cloudomgeving in te richten waarbij de mail van Rijnconsult volledig in de cloud (Microsoft 365) is onder gebracht. Met name de goede agendafunctie was hierbij doorslaggevend.
Rijnconsult beschikt nu over een snel schaalbare mailomgeving die overal beschikbaar is, en gekoppeld is aan het bedrijfsnetwerk. In een vervolgfase zal ook een groot deel van de bedrijfsdata door IT Local naar office 365 in SharePoint naar de cloud worden gemigreerd. Wellicht dat daarna ook andere bedrijfsapplicaties naar de cloud verhuizen, zodra dit goedkoper of functioneel aantrekkelijker is.

“Ik adviseer iedereen, voor wie ICT niet zijn dagelijkse werk is, om zich door een goede IT partij te laten bijstaan tijdens een migratie naar een cloud omgeving, want in de praktijk kom je nog wel wat uitdagingen tegen waar je vooraf zelf niet zo snel zou denken” aldus Marcel. “De betrokkenheid van IT Local heeft voor ons zeker meerwaarde gehad”.